O NAS - ArTa.si

Pojdi na vsebino

Glavni meni:

O NAS

Ukvarjamo se z ročnim izdelovanjem raznovrstnih unikatnih  izdelkov za vsakdanjo uporabo.



Ročne spretnosti, ki so bile v preteklosti nekaj vsakdanjega, so v novejših časih postale redkost. Z našim delom obujamo stara obrtna  znanja z željo, da bi ročno delo znova zaživelo in postalo del dediščine prihodnosti.


Z ročnim vezenjem  krasimo  različne  tkanine. Uporabljamo izključno naravne materiale, kot so: lan, konoplja, svila, volna in bombaž.


Ostajamo zvesti izročilu dediščine naših prednikov, ki so sodelovali z naravo in uporabljali domače materiale oziroma  kar so  pridelali sami. Naše blazine so  polnjene  s pirinimi ali ajdovimi luščinami iz ekološke pridelave, v kombinaciji s  cvetovi sivke.

Znana lastnost sivke je, da deluje pomirjevalno in izboljšuje kakovost spanja. Naša sivka raste v Istri, pridelana je naravi prijazno, zato njen prijetni vonj dodatno prispeva k  dobremu počutju.


Narodno izročilo je značilne vzorce prenašalo iz roda v rod z vezenimi izdelki. Pri nas  smo tradicionalne motive  nadgradili, vzorce dopolnjujemo z motivi iz narave,  ter jih prenašamo v steklo – vitraž v Tiffany ali klasični  tehniki .


Izdelki Ar&Ta   vam dopuščajo brezmejne možnosti , da sami  izbirate material, motiv, velikost in barve, mi pa vaše želje združimo v unikatni izdelek, ki  izstopa iz povprečja s samim izgledom, kot tudi  z uporabnostjo.



Za naše izdelke  smo  s strani Obrtne zbornice Slovenije prejeli certifikat   

                                                " Rokodelstvo Slovenija".                                                                                    

 
Nazaj na vsebino | Nazaj na glavni meni