O NAS - arta.si

ArTa
Pojdi na vsebino

O NAS

Povezujemo stara obrtna znanja s sodobnim načinom življenja.
Ročne spretnosti,  v preteklosti nekaj vsakdanjega, so v novejših časih postale redkost. Z našim delom
ROČNIM VEZENJEM IN IZDELAVO VITRAJEV
obujamo stara obrtna  znanja, z željo, da bi kvalitetno ročno delo znova zaživelo.

 

ROČNO VEZENJE je umetnost okraševanja tkanin z različnimi vrstami vbodov. Vezemo lahko na različne materiale, za naše izdelke pa uporabljamo predvsem laneno platno. Vezemo na tradicionalen način s šivanko in bombažno nitjo.

Narodno izročilo je značilne vzorce prenašalo iz roda v rod  z raznovrstnimi vezeninami.
Pri nas  smo tradicionalne vzorce  nadgradili z lastnimi motivi.
Najbolj pogosti so cvetlični, navdih zanje najdemo v naravi.

 

 

Ne posnemamo vnaprej pripravljenih vzorcev, vsak motiv je izviren, izmišljen sproti, brez prerisovanja vzorca na blago. Vsak končni izdelek je unikat, pravzaprav samostojna slika, zato je naše vezenje SLIKANJE Z IGLO.
 

 

Še vedno pa ostajamo zvesti izročilu dediščine naših prednikov, ki so sodelovali z naravo in uporabljali domače materiale oziroma  kar so  pridelali sami. Naše blazine so polnjene  s pirinimi luščinami iz ekološke pridelave v kombinaciji s  cvetovi sivke.  Naša sivka raste v Istri, pridelana je  naravi prijazno, zato njen  prijetni  vonj dodatno prispeva k  dobremu počutju.
IZDELAVA VITRAJEV je del steklarske umetnostne obrti. S poznavanjem lastnosti stekla kot materiala in tehnik spajanja različnih stekel med seboj ustvarjamo sodobne uporabne izdelke ali z restavriranjem ponovno oživljamo stare.
Steklene izdelke največkrat kombiniramo z naplavljenim lesom ali drugimi primernimi naravnimi materiali za ponovno trajnostno rabo. Igra sonca in svetlobe pa pokaže celoten spekter njihovih učinkov.

Za naše izdelke smo s strani Obrtne zbornice Slovenije prejeli certifikat
"Rokodelstvo Slovenija - Art&Craft Slovenija"
UNIKATNI IZDELKI ArTa  lahko najdejo svoje mesto ali v sodobno ali pa  v rustikalno opremljenem domu.
Nazaj na vsebino